برگزاری دومین دوره کشوری تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی
مدیر مرکز ارتقاء سواد فضای مجازی و کلینیک سلامت ذهن سازمان فضای مجازی سراج از برگزاری دومین دوره کشوری تربیت مربی راهنمایان سواد فضای مجازی با حضور 130 شرکتکننده در تهران خبر داد.

به نقل از خبرگزاری فارس، احمدرضا متین فر مدیر مرکز ارتقاء سواد فضای مجازی و کلینیک سلامت ذهن سازمان فضای مجازی سراج از برگزاری دومین دوره کشوری تربیت مربی راهنمایان سواد فضای مجازی در تاریخ 15 تا 17 شهریورماه سال جاری خبر داد.
وی درباره اهداف این دوره گفت: هدف از برگزاری این دوره، آشنایی فراگیران با علائم اعتیاد به اینترنت و ارائه راهکارهای مناسب بهمنظور پیشگیری از این اختلال، کیفیتبخشی به ارتباطات زوجین و تعامل سازنده در فضای حقیقی و مجازی، ارتقاء مهارت استفاده مناسب و مؤثر از رسانه در خانواده بهمنظور بهرهمندی بیشتر از فرصتها و پیشگیری از آسیبها، آشنایی با راهکارهای اثربخش برای ایمنسازی فرزندان در فضای مجازی، توانمندسازی مخاطبان از طریق آموزش الگوهای والدگری، تربیت فرزند بهمنظور برقراری ارتباط مؤثر و پیشگیری هوشمندانه از گرایش فرزندان به رابطههای نامناسب در فضای مجازی است.
مدیر مرکز سواد فضای مجازی سازمان سراج و کلینیک سلامت ذهن تصریح کرد: این دوره با محوریت خانواده برگزار میشود و آشنایی با آسیبهای جسمی، روحی و روانی حاصل از استفاده نادرست از فضای مجازی و لزوم اطلاعرسانی درباره آن، از مهمترین ثمرات این دوره خواهد بود.
متینفر با اشاره به ضرورت پرورش مربیان و تجهیز آنان به دانش فضای مجازی، تأکید کرد: تقویت تفکر انتقادی و پرسشگری در مخاطب باتوجه به گسترش جدی رسانهها و فضای مجازی در دوره اخیر، ضروری بهنظر میرسد؛ چراکه این مخاطب است که باید رسانه و فضای مجازی را مدیریت کند.
این پژوهشگر حوزه فضای مجازی ادامه داد: برای گسترش و ارتقاء فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی، باید مربیانی تربیت کنیم که با جامعه، ارتباط مستقیم داشته و بتوانند مطالبی منطقی و علمی را بهشکلی دقیق، صحیح و منسجم به مردم منتقل کنند.
متینفر این دوره آموزشی را مقدمهای برای ایجاد نهضت فضای مجازی در ایران اسلامی خواند و افزود: برای انسجامبخشی به روند فعالیت مربیان، پس از شناسایی افراد مستعد از سراسر کشور، آموزشها و محتوای مرتبط را در قالب دو دوره آموزشی به آنان ارائه کردیم تا درنهایت هر یک از مربیان در استان و شهرستان خود به آگاهسازی جامعه نسبت به فضای مجازی و ویژگیهای آن اقدام کند.
مدیر مرکز ارتقاء سواد فضای مجازی و کلینیک سلامت ذهن سازمان سراج با اشاره به مدارس بهعنوان جامعه هدف این مربیان گفت: مربیان دوره دوم، شامل تعدادی از شرکتکنندگان دوره نخست، جمعی از مربیان مدارس و استادان حوزههای علمیه و دانشگاهها، مشاوران و روانشناسان هستند و بخش اعظمی از افراد حاضر در این دورهها، در کلینیکهای ما در سراسر کشور مشغول به کار خواهند شد.
وی افزود: اولین دوره کشوری تربیت مربی راهنمایان سواد فضای مجازی با محوریت آگاهسازی و پیشگیری در شهریورماه سال گذشته اجرا شد و دومین دوره این کارگاه با رویکرد خانواده از 15 تا 17 شهریورماه 96 در تهران اجرا میشود.
متینفر افزود: دروس پایه دوره دوم شامل: دانش خانواده، مخاطب شناسی، تسهیلگری و تفکر انتقادی است و دروس تخصصی این دوره نیز مواردی مانند: اعتیاد به اینترنت، روابط میان فردی فرزندان با تأکید بر فضای مجازی و روابط زوجین در فضای مجازی را در برمیگیرد.
مدیر مرکز سواد و کلینیک سلامت ذهن سازمان فضای مجازی سراج، از مهمترین فعالیتهای دوره دوم را آشنایی مربیان با کتابی با عنوان «تفکر و سواد رسانهای» دانست که قرار است از ابتدای سال تحصیلی 96 توسط این مربیان در پایه دهم تعدادی از مدارس تدریس شود.
وی با اشاره به نقش مرکز ارتقاء سواد فضای مجازی و کلینیک سلامت ذهن سازمان سراج در آموزش غیرمستقیم بیش از هزار مربی در سراسر کشور، تصریح کرد: شرکتکنندگان دوره قبل تاکنون موفق به برگزاری 13 دوره تربیت مربی در استانهای خود شدهاند و هریک از این دورههای استانی، آموزش حداقل 100 مربی دیگر را بر عهده داشته است.
متینفر با اشاره بهضرورت توانمندسازی بانوان مربی در حوزه سواد فضای مجازی، افزود: دومین دوره کشوری تربیت مربی راهنمایان سواد فضای مجازی ویژه آقایان با حضور 130 مربی از سراسر کشور، شهریورماه سال96 برگزار میشود و دوره بانوان مربی سواد فضای مجازی نیز تا آذرماه سال جاری به میزبانی تهران برگزار خواهد شد.
//=$link?>