رویداد بررسی شیوههای عملیاتی کردن جهاد تبیین برگزار شد
رویداد بررسی شیوههای عملیاتی کردن جهاد تبیین به همت سازمان فضای مجازی سراج مرکز هرمزگان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فضای مجازی سراج، رویداد بررسی شیوههای عملیاتی کردن جهاد تبیین با حضور حجتالاسلام صلح میرزایی نویسنده کتاب جهاد تبیین و جمعی از فعالین این حوزه در بندرعباس برگزار شد.
حجتالسلام والمسلمین صلح میرزایی در ابتدای این نشست جهاد را به معنای کار پرتلاش برای خنثی کردن یکی از اهداف دشمن تعریف کرد و گفت: بر همین اساس طبق فرمایش مقام معظم رهبری هر کار و اقدامی جهاد نیست. جهاد عرصههای مختلفی پیدا میکند و برخی از ذهنیتها جهاد را فقط نظامی میدانند اما در قرآن کریم اینگونه نیست.
وی افزود: حرکت اسلام، حرکت پیامبر و اهل بیت و انقلاب اسلامی در تمام زمانها هیچوقت سلاح پایه نبوده است، در هیچ زمانی ایده پیامبر و اهل بیت این نبوده است که با سلاح به میدان برویم ، همه آنها مردم پایه بودند.
نویسنده کتاب جهاد تبیین خاطر نشان کرد: اسلام هیچگاه برای انقلاب یا دگرگونی اجتماعی سلاح پایه نبوده است. برای دفاع و گاها برای حذف طاغوت جهاد ابتدایی داریم اما برای دگرگونی اجتماعی مردم باید بدنهایشان به میدان بیایند نه با زور و حرکتهای پارتیزانی به همین خاطر امام و آقا در طول نهضت همکاری مسلحانه با کسی نداشتهاند و تبعید امام و زندانی شدن مقام معظم رهبری در دوران مبارزه به دلیل حرکت و جلو رفتن بر محور تبیین بوده است.
حجتالاسلام صلح میرزایی خط انقلاب را از منظر رهبری جهاد تبیین عنوان کرد و ادامه داد: حضرت آقا فرمودند اساس روش اسلام تبیین است و تبیین یعنی ذهن غبارآلود شده را پاک کنیم.
وی در ادامه به بررسی چرایی جهاد تبیین پرداخت و گفت: حضرت اقا فرمودند ما در جنگ رسانهای شدید ترکیبی هستیم و دشمن دو هدف قطع زنجیره تواصی و وارونه و دگرگون کردن واقعیتها در ذهن از این اقدامات دارد و بر همین اساس جهاد تبیین از مهمترین جهادها است چراکه جنگ روایتها شکل گرفته است و در کنار آن جریان تحریف و تحریم داریم که طبق فرمایشات آقا اگر جریان تحریف شکست بخورد جریان تحریم نیز شکست خواهد خورد.
صلح میرزایی افزود: حضرت آقا فرمودند جهاد تبیین به بقیه جهادها جهت میدهد و بقیه جهادها همچون جهاد اقتصادی متوقف بر جهاد تبیین است.
نویسنده کتاب جهاد تبیین این جهاد را از جهت نوع عملیات به سه مدل جهاد تبیین درمانی، پیشگیری و تهاجمی تقسیم کرد و در تشریح جهاد تبیین درمانی گفت: ما با ذهنهایی مواجه هستیم که ضربه خوردهاند و غبار دارند. برخی از ذهنها غبار به خورد آنها رفته است و به راحتی پاک نمی شود و برای آن باید چند عملیات انجام شود و این به معنای تحریف زدایی است که این بخش طبق فرمایشات آقا فوری است.
حجتالاسلام صلح میرزایی خاطر نشان کرد: کاری که هم فوریت دارد و هم اولی است اقدام پیشگیرانه و رساندن ذهن به قوه تحلیل است. ما گاهی ایستادهایم تا دشمن اقدامی بکند و ما برویم در ذهنها مسئله را حل کنیم، در پیشگیری ما به دنبال حل مسئله و یاد دادن روش آن هستیم.
وی تاکید کرد: در صورت انجام جهاد تبیین پیشگیرانه دیگر برای شما دغدغه نیست چه شبههای وارد بشود، جوان شما چه مطلبی را بخواند، شما خیالتان راحت است که مخاطب را از دست نمیدهید چراکه به قدرت حل مسئله و قوه تحلیل رسیده است.
حجتالاسلام صلح میرزایی ادامه داد: فضای مجازی به گونهای شده است که دشمن وارد خانه و اتاقهای ما شده است و تمامی محتواها به راحتی در اختیار فرزندان ماست و مواجهه با آن نیاز به یک کار پیشگیرانه دارد.
حجتالاسلام صلح میرزایی نویسنده کتاب جهاد تبیین با بیان مثالی به تعریف جهاد تبیین تهاجمی پرداخت و گفت: در حوزه هولوکاست، میدان دفاع از فلسطین را به میدان دفاع صهیونیستها از خودشان در موضوع هولوکاست تبدیل کردیم و واژههایی همچون افسانه و دروغ هولوکاست در دنیا منتشر شد و طرف مقابل ما مجبور به پاسخگویی و دفاع بود. زمین بازی عوض شده بود و مایی که تا امروز دفاع می کردیم ضد حمله انجام داده بودیم و دشمن در حال اقناع بود.
وی افزود: در جبهه تهاجمی فرصتی برای بازآفرینی نیرو و کم کرن فشار دشمن از جهات مختلف پیدا میکنیم. در تبیین تهاجمی با توجه به جبهه وسیع دشمن باید ضربه کاری وارد شود که برای آنها درگیری ایجاد کند.
حجتالاسلام صلح میرزایی جهاد تبیین را یک خط عمومی و همیشگی دانست و گفت: جهاد تبیین جهاد امید بخشی است در مرحله درمانی و جهاد واکسینه کردن ذهنها در مرحله پیشگیری است و ارتباطی با ماله کشی و توجیه اقدامات مسئولین و ارگانها ندارد.
وی تاکید کرد: گاهی اوقات نیاز است بر روی مسئولین جهاد تبیین انجام بدهیم چراکه طبق فرمایشات اقا در برخی از مواقع اغواگری بر روی خواص انجام میشود و آنها به جامعه منتقل میکنند.
نویسنده کتاب جهاد تبیین اصول و الزامات اخلاقی شامل تقویت ایمان در کنار تقوای قلم و زبان و رعایت ادب، التزام به قانون و تاکید بر به هنگام بودن جهاد تبیین، استقامت و ثابت قدم بودن و استفاده از عنصر عاطفه و محبت و برادری نسبت به مخاطب را برخی از اصول و الزامات جهاد تبیین برشمرد.
وی افرود: همراستایی با نقشه کلان انقلاب نیز یکی از اصول و الزامات جهاد تبیین است. طبق بیانیه گام دوم حضرت آقا نقشهای را طراحی کردند مراحل مختلفی را دیدهاند تا نهایتا به زمینهسازی و عصر ظهور برسیم پس هر اقدامی که انجام می شود باید در همین خط باشد.
صلح میرزایی هنرمندانه بودن را یکی دیگر از اصول جهاد تببین عنوان کرد و ادامه داد: هنرمندانه بودن به معنای کار هنری فقط گرافیکی و... نیست و گاهی اوقات باید از بیان هنری استفاده کرد.
حجتالاسلام صلح میرزایی در بخش دیگری از این نشست به بیان موضوعات مطرح شده جهاد تبیین از سوی مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: از این موضوعات برخی ازآن ها مهمتر است و برخی از آنها همچون تطهیر رژیم پهلوی از سوی دشمن و جریانات مقابل، کتمان دستاوردهای انقلاب، کتمان ظرفیتهای کشور برای آینده خوب و موقعیت و افول دشمن، فوریتر و در دستور کار جدی است و برای جهاد تبیین درمانی لازم است.
نویسنده کتاب جهاد تبیین افزود: اگر این مسائل در ذهنها حل بشود در دل مردم و جوانان امید ایجاد میشود و اگر این غبارها باقی بماند جوان ما به این باور میرسد که انقلاب کار خود را نتوانسته است انجام دهد.
صلح میرزایی خاطر نشان کرد: برخی از مردم نیازی به تبیین ندارند و در مباحث اجتماعی گاهی اوقات مخاطب ما نیاز به شنیده شدن دارد. گاهی مخاطب ما میخواهد حرف برند، گلهای دارد و میخواهد آن را به گوش کسی برساند و شما نیز در کنار این شنیدن نکات مثبت را نیز برای او بازگو میکنید.
حجتالاسلام صلح میرزایی نویسنده کتاب جهاد تبیین در پایان سخنان خود امکان سنجی از خود را یکی از گامهای عملیاتی این جهاد بر شمرد و تاکید کرد: اگر توان جهاد تبیین را در خود ندیدیم به سراغ توانمند سازی خود برویم که از مهمترین این حوزهها همافقی با حضرت آقا، فراگیری روشهای اقناع سازی، سواد رسانهای، توان شبکه شدن و جمعآوری اطلاعات لازم در خصوص موضوع مورد نظر است.